Plnené bravčové závitky
Bravčové plátky"
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 50 min
Náročnosť: Stredná
Ingrediencie
4 | bravčové plátky |
4 | plátky šunky |
4 | plátky syra |
| Šampiňóny nakrájané na plátky |
4 | vetvičky rozmarínu |
| Mleté čierne korenie |
| Soľ na dochutenie |
1 | lyžicu masla |
| Horčicu na potretie plátku |
1 | kelímok smotany na varenie |
Príprava
- Bravčové plátky naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok potom položíme šunku, syr, šampiňóny a vetvičku rozmarínu. Plátok zrolujeme a previažeme prírodným špagátom, prípadne konce spojíme dreveným špáradlom.
- Otvoríme veko, do hrnca dáme lyžicu masla a závitky. V programe FRY (Vyprážať) nastavíme čas 5 minút a závitky opečieme, aby sa mäso zatiahlo.
- Potom veko zavrieme a nastavíme v programe OVEN (Príprava v rúre) čas 35 minút a teplotu 120°C. Mäso vyberieme a pripravíme omáčku.
- Výpek môžeme použiť ako šťavu k mäsu, alebo do neho môžeme pridať smotanu na varenie a dorobiť smotanovou omáčku nastavením programu FRY (Vyprážať) na 10 minút.