Grilovaná bravčová krkovička

s domácim zázvorovým maslom a čerstvým tymianom"

Grilovaná bravčová krkovička

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: Ľahká

Ingrediencie

800 gr bravčová krkovička
130 gr maslo
podľa chutisoľ, čerstvé mleté ​​korenie
podľa chutičerstvý zázvor
podľa chutičerstvý tymián

Príprava

  • Bravčovú krkovičku nakrájame na nami zvolenú gramáž. Necháme zohriať pri izbovej teplote a následne grilujeme na rozpálenom grile na 180 °C cca 4minuty na každej strane.
  • Mäso zložíme z grilu osolíme, okoreníme. Zmäknuté maslo dáme do misky, pridáme, najemno nastrúhaný očistený zázvor, nasekaný čerstvý tymián, soľ, čerstvé mleté ​​korenie a všetko spolu premiešame.
  • Takto ochuteným maslom potrieme ugrilované steaky z krkovičky.
  • Podávame s grilovanou zeleninou alebo zemiakovým pyré, prípadne grilovanými šampiňónmi.