Grilovaná bravčová krkovička bez kosti

so šampiónmi plnená modrým syrom, grilovaným v anglickej slanine"

Grilovaná bravčová krkovička bez kosti

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 45 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

1 kg bravčová krkovička
12 ks šampiňónov
0,15 kg modrého syra (Niva)
12 plátkov anglickej slaniny
1 pol. lyžice hrubej morskej soli
¾ lyžice farebného mletého korenia
6 pol. lyžíc extra panenského olivového oleja
8 ks červených cherry paradajok

Príprava

  • Šampiňóny opláchnite, osušte a oddeľte nožičky. Klobúčiky húb osoľte, pokvapkajte olivovým olejom a vyplňte modrým syrom. Takto pripravené šampiňóny zabaľte do plátkov anglickej slaniny. Na rozpálený gril (cca. 220 ºC – termostat je nastavený na hodnotu SEAR) položte osušené mäso (malo by mať izbovú teplotu), ktoré dopredu nesoľte, nekoreňte ani nemarinujte. Na gril nedávajte žiadny tuk a mäso grilujte po obidvoch stranách približne 7 minút (čas grilovania závisí od hrúbky steaku).
  • Súčasne s mäsom položte na gril naplnené šampiňóny, ktoré grilujte na olivovom oleji po obidvoch stranách, ale najskôr  syrovou náplňou dole. Pokiaľ syr začne vytekať, okamžite otočte šampiňóny a grilujte ich z druhej strany.
  • Po uplynutí odporúčanej doby odoberte mäso z grilu, položte ho na dosku a až teraz osoľte a okoreňte (pre chuť mäsa je najlepšie čerstvo namleté korenie). Nechajte aspoň 2 minúty odpočinúť a potom položte mäso na tanier. Cherry paradajky položte na rebrovanú časť grilu a grilujte, kým šupka nepraskne. Týmito paradajkami potom ozdobte pripravený tanier.
  • Môžete podávať s opečenou bielou bagetkou.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Nechajte sa inšpirovať skúsenosťami šéfkuchára Dalibora Navrátila, ktorého zasľúbenou gastronomickou krajinou je Francúzsko.

Profil Dalibora Navrátila