Grilované krevety

na olivovom oleji s kúskami sweet ananásu a kokosu"

Grilované krevety

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

24 ks kreviet s chvostíkmi
1 sladký ananás
2 pol. lyžice strúhaného kokosu
0,5 dl extra panenského olivového oleja
1 pol. lyžice hnedého cukru
3 pol. lyžice masla
štipka soli

Príprava

  • Krevety s chvostíkmi rozmrazte pri izbovej teplote. Potom ich rozložte na savý papier, dôkladne osušte a olúpte. Ananás očistite, nakrájajte na plátky alebo väčšie kúsky.
  • Rozpáľte gril na cca. 200°C (5. hodnota na stupnici termostatu), nalejte naň olivový olej, na ktorý potom rozložte osušené a osolené krevety. Grilujte po oboch stranách 3 minúty (čas grilovania závisí od veľkosti kreviet).
  • Na druhej polovici grilu rozohrejte kvalitné maslo, nasypte na neho cukor a nechajte ho skaramelizovať. Na tento základ položte nakrájaný ananás a grilujte približne 5 minút po oboch stranách. Na vzniknutú šťavu nasypte strúhaný kokos, ktorý zľahka orestujte (skôr prehrejte).
  • Grilovaný ananás a krevety položte na tanier a posypte kokosom.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Nechajte sa inšpirovať skúsenosťami šéfkuchára Dalibora Navrátila, ktorého zasľúbenou gastronomickou krajinou je Francúzsko.

Profil Dalibora Navrátila