Grilované kuracie prsia

v domácej anglickej slanine s čerstvou šalviou"

Grilované kuracie prsia

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

800 g kuracích pŕs
4 plátky domácej anglickej slaniny
8 lístkov šalvie
12 plátkov z cukety
12 plátkov z baklažánu
1 ks červenej papriky
1 ks žltej papriky
1,5 dl extra panenského olivového oleja
štipka soli
štipka čerstvo namletého korenia

Príprava

  • Mäso umyte, osušte a mierne osoľte. Rozložte naň z oboch strán čerstvé lístky šalvie a zabaľte ho do plátkov anglickej slaniny.
  • Zeleninu umyte, osušte, papriku zbavte jadierok, zelenú stopku ponechajte. Nakrájajte na asi 1 cm hrubé plátky, každý kus papriky nakrájajte na 6 častí. Zeleninu nesoľte ani nekoreňte, aby šťava nevytekala na gril a plátky držali tvar.
  • Rozpáľte gril na cca. 210 ºC (5. hodnota na stupnici termostatu), potrite ich olivovým olejom a rozložte na grilovacie dosky pripravené mäso a zeleninu. Grilujte z oboch strán približne 7 minút.
  • Zeleninu odoberte z grilu, osoľte, okoreňte a podľa potreby ešte potrite panenským olivovým olejom.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Nechajte sa inšpirovať skúsenosťami šéfkuchára Dalibora Navrátila, ktorého zasľúbenou gastronomickou krajinou je Francúzsko.

Profil Dalibora Navrátila