Grilovaný losos

Graved Lax"

Grilovaný losos

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

800gr čerstvého filetu z lososa s kožou
1 hrnček hrubej morskej soli
2 hrnčeky kryštálového cukru
8 guličiek nového korenia
4 ks bobkového listu
100ml panenského olivového oleja
100ml brandy, alobal

Príprava

  • Z lososa odstraníme šupiny. Filet umyjeme, osušíme. Hrubú morskú soľ a cukor nasypeme do misky a zamiešame. Túto zmes nanesieme na pripraveného lososa, rozotrieme po celej ploche, pridáme korenie a necháme marinovať na izbovej teplote cca. 20 minút.
  • Po 20 minútach pokvapkáme brandy a necháme marinovať ďalších 2,5 h.
  • Lososa vyberieme z marinády, umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Pokvapkáme olivovým olejom a zabalíme do alobalu.
  • Papilotu dáme na rozpálený gril (cca. 180°C) a grilujeme asi 15 minút.
  • Potom odstránime alobal a lyžicou môžeme ukrajovať z ugrilovaného lososa Graved Lax.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Nechajte sa inšpirovať skúsenosťami šéfkuchára Dalibora Navrátila, ktorého zasľúbenou gastronomickou krajinou je Francúzsko.

Profil Dalibora Navrátila