Grilovaný pstruh

na masle s baby cuketou a citrónom"

Grilovaný pstruh

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 40 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

4 ks pstruha
4 stonky čerstvého tymiánu
4 stonky hladkolistej petržlenovej vňate
2 listy póru
1 citrón, soľ, mleté čierne korenie
150 g masla
2 polievkové lyžice hladkej múky

Príprava

  • Očisteného, vypitvaného a osušeného pstruha v brušnej dutine osolíme a okoreníme.
  • Čerstvé bylinky prepláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a zviažeme s pórom, ktorý vložíme do pstruha spolu s plátkom masla. Takto naplneného pstruha poprášime hladkou múkou.
  • Gril rozohrejeme na 220 °C (poloha SEAR) a rozohrejeme aj zvyšok masla. Pstruhy grilujeme po oboch stranách, kým nezískajú zlatistú farbu.
  • Solíme a koreníme až na záver, po ugrilovaní.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Nechajte sa inšpirovať skúsenosťami šéfkuchára Dalibora Navrátila, ktorého zasľúbenou gastronomickou krajinou je Francúzsko.

Profil Dalibora Navrátila