Grilovaný Rump steak

s hrubou morskou soľou a grilovanou paprikou"

Grilovaný Rump steak

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 20 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

1 kg Rump steak
1 pol. lyžice hrubej morskej soli
1 pol. lyžice farebného korenia
400ml olivový olej
100 g masla
2 papriky

Príprava

  • Na rozpálený gril (cca 230 ºC – hodnota SEAR) položte olivovým olejom potreté 250 g steaky, ktoré dopredu nesoľte, nekoreňte ani nemarinujte. Mäso má mať izbovú teplotu, preto ho vyberte z chladničky už minimálne 5 hodín pred grilovaním.
  • Grilujte po obidvoch stranách asi 5 a 5 minút (medium steak). Potom ho odoberte z grilu a položte do rajnice s olivovým olejom rozohriatým na cca 50°C, kde ho nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Mäso vyberte a až teraz ho po obidvoch stranách osoľte a okoreňte čerstvým namletým korením. Takto pripravený steak bude krehký a šťavnatý.
  • Vhodnou prílohou je grilovaná paprika, ktorú prekrojte na polovicu a grilujte na panenskom olivovom oleji.
  • V priebehu grilovania papriku otáčajte.
  • Podávajte s opečenou bielou bagetou alebo opečenými zemiakmi.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Nechajte sa inšpirovať skúsenosťami šéfkuchára Dalibora Navrátila, ktorého zasľúbenou gastronomickou krajinou je Francúzsko.

Profil Dalibora Navrátila