Horúca čokoláda

hustotu nápoja určuje množstvo použitej čokolády"

Horúca čokoláda

Počet porcií: 1
Čas prípravy: 10 min
Náročnosť: Ľahká

Ingrediencie

250 ml vody
50 g tmavej čokolády
čajová lyžička kakaového masla
podľa chuti chilli, med a vanilka

Príprava

  • Pravá horúca čokoláda vzniká rozpustením čokolády v mlieku alebo vode.
  • Intenzitu chuti a hustotu nápoja určuje množstvo použitej čokolády.
  • V napeňovači mlieka Catler MF 8010 ohrejte vodu na 60°C. Do horúcej vody postupne nasypte kúsky čokolády.
  • Na 250 ml vody je potrebných 50 g tmavej čokolády aleb 60 g bielej čokolády a maximálne 1 čajová lyžička kakaového masla.
  • Na záver sa do rozpustenej čokolády pridáva korenie (podľa chuti).
  • Medzi tradičné korenia do čokolády patrí: chilli, med a vanilka.