Hovädzí burger

s japonskou majonézou wasabi"

Hovädzí burger

Počet porcií: 2
Čas prípravy: 20 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

800g mletého mäsa
80g japonskej majonézy
2 žĺtky
podľa chuti Wasabi pasta
4 plátky syru Cheddar
100g paradajok
1 menšia cibuľa
4 pevné listy ľadového šalátu
3/4 citróna
podľa chuti soľ a korenie

Príprava

  • Mleté hovädzie mäso zmiešame so žĺtkami, osolíme, okoreníme a pokvapkáme pár kvapkami citrónovej alebo limetkovej šťavy. Zľahka premiešame.
  • Do japonskej majonézy pridáme buď wasabi prášok alebo wasabi pastu a dôkladne premiešame. Mäso, ktoré si vypracujeme do burgerových placiek dáme na rozpálený gril, ktorý bude mať maximálne 200 °C. Aby sa nám mäso grilovalo a neudusilo sa, dáme ho na rebrovanú časť grilu a grilujeme cca. 4-5 minút z každej strany. Dĺžka grilovania záleží na stupni prepečenosti mäsa.
  • Žemľu na hamburger prekrojíme v polovici a dáme na gril. Kým sa žemľa pečie, nakrájame si paradajky a cibuľu na tenké plátky. Žemľu z grilu potrieme japonskou majonézou, dáme na ňu list ľadového šalátu, ugrilované mäso, plátky paradajok, cibuľu a syr čedar.
  • Aby sa nám hamburger lepšie prenášal, môžeme ho prepichnúť špajlou a potom servírujeme.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Nechajte sa inšpirovať skúsenosťami šéfkuchára Dalibora Navrátila, ktorého zasľúbenou gastronomickou krajinou je Francúzsko.

Profil Dalibora Navrátila