Hovädzí Stroganov

"

Hovädzí Stroganov

Počet porcií: 4-6
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

450 g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
1 kelímok kyslej smotany
2 lyžičky múky
2 petržlenové vňate
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, soľ podľa chuti

Príprava

  • Cibuľu nakrájame na rezance. Mäso nakrájame na cca 4cm kocky. Do hrnca vložíme mäso, necháme otvorené veko a nastavíme program FRY (Vyprážať). Opražíme mäso, aby sa zatiahlo a zostalo šťavnaté. Mäso vyberieme a v hrnci osmažíme cibuľu.
  • Potom vložíme mäso späť, premiešame, zaprášime múkou a pridáme paradajkový pretlak a kyslú smotanu. Opäť premiešame. Potom zavrieme veko hrnca a v programe FRY (Vyprážať) nastavíme čas 10 minút. Počas prípravy premiešame.
  • Potom pridáme do hrnca soľ podľa chuti, korenie a bobkový list, zavrieme veko a nastavíme v programe MULTI CHEF (Osobné nastavenia) čas 20 minút a teplotu 100°C.
  • Odporúčame Stroganov podávať s varenými cestovinami, môžeme tiež posypať sezamom a bylinkami.