Mleté bravčové mäso

s feta syrom grilované v baklažáne"

Mleté bravčové mäso

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 45 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

600 gr mleté bravčové mäso
120 gr feta syr
4 ks vaječné žĺtky
1,5 dcl panenský olivový olej
soľ, čerstvo mleté korenie
šťava z jedného čerstvého citrónu
1 ks pevný baklažán
3 strúčiky cesnak

Príprava

  • Mäso dáme do misky, pridáme soľ, čerstvé mleté ​​korenie, syr, žĺtky, časť olivového oleja, citrónovú šťavu, roztlačený cesnak a všetko dôkladne premiešame, aby sa nám chute spojili. Pozor! Zmes nesmieme šľahať, len opatrne rukami premiešať.
  • Mäso necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinúť na izbovej teplote. Baklažán umyjeme, osušíme, nakrájame na 2mm tenké plátky. Plátky baklažánu rozložíme, pokvapkáme olivovým olejom mierne okoreníme a na marinované plátky položíme ochutené mäso.
  • Mäso zabalíme a grilujeme cca. 4 minúty po oboch stranách.
  • Podávame s čerstvou zeleninou, opečenou bielou bagetkou.