Mletý teľací biftek
Mletý steak"
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: Stredná
Ingrediencie
520 g | teľacieho mäsa |
80 g | masla |
3 lyžice | mlieka |
4 lyžice | oleja |
2 | petržlenovej vňate |
2 | žĺtky |
| Mleté čierne korenie |
| Soľ podľa chuti |
Príprava
- Teľacie mäso pomelieme alebo nasekáme, pridáme mlieko, rozpustené maslo, žĺtky, soľ, korenie a dôkladne prepracujeme zmes, z ktorej vytvoríme jednotlivé bifteky.
- Bifteky vložíme do hrnca a pridáme olej. Zavrieme veko a v programe OVEN (Príprava v rúre) nastavíme čas na 20 minút a teplotu 130°C.
- Mleté bifteky môže podávať s orechovým chlebom a čerstvým šalátom.