Mletý teľací biftek

Mletý steak"

Mletý teľací biftek

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

520 g teľacieho mäsa
80 g masla
3 lyžice mlieka
4 lyžice oleja
2 petržlenovej vňate
2 žĺtky
Mleté čierne korenie
Soľ podľa chuti

Príprava

  • Teľacie mäso pomelieme alebo nasekáme, pridáme mlieko, rozpustené maslo, žĺtky, soľ, korenie a dôkladne prepracujeme zmes, z ktorej vytvoríme jednotlivé bifteky.
  • Bifteky vložíme do hrnca a pridáme olej. Zavrieme veko a v programe OVEN (Príprava v rúre) nastavíme čas na 20 minút a teplotu 130°C.
  • Mleté bifteky môže podávať s orechovým chlebom a čerstvým šalátom.