Paradajkovo-tekvicové čatní
"
Počet porcií: 2
Čas prípravy: 150 min
Náročnosť: Ľahká
Ingrediencie
| paradajky |
| tekvica Hokaido |
| lisovaný cesnak |
| zázvor |
hrst | hrozienok |
štipka | soli |
2 lyžičky | kvalitného oleja |
Príprava
- Čatní sa výborne hodí k syrom, ku grilovanému mäsu alebo len tak na opečený toast. Pripraviť si ho môžete snáď z každého druhu ovocia alebo zeleniny, sladké alebo ostré podľa chuti. V našej kanvici SP 8010 s varným setom je príprava síce časovo náročnejšia, program trvá 2 a pol hodiny, ale odmenou za trpezlivosť vám bude skvelá chuť plná šťavy.
- Do kanvice nalejte asi 3/4 litra vody, do skleneného varného setu nakrájajte paradajky, môžete aj so šupkou a tekvicu Hokaido približne pol na pol, pridajte lisovaný cesnak, najemno nastrúhaný zázvor, hŕstku hrozienok, štipku soli a 2 lyžičky kvalitného oleja (olivový, tekvicový).
- Varný set vložte do kanvice s vodou a zapnite program Chutney. A potom si už len vychutnáte exotiku na tanieri.