Vietnamská polievka Pho

"

Vietnamská polievka Pho

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 90 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

2 morkové kosti
500 g hovädzích chvostov
500 g hovädzí močing (kližka)
500 g falošnej sviečkovej, stehna alebo pliecko
80 g čerstvého zázvoru
1 celú škoricu
1 väčsia cibuľa
2 červené cibule
5 hviezdičiek badyánu
3 - 4 plody Kardamonu
zväzok koriandru
4 jarné cibulky
zväzok zelené perily (vietnamskej mäty)
zväzok mexického koriandru
balenie klíčkov mungo
2 - 3 chilli papričky nakrájané nadrobno
4 porcie ryžových rezancov
1 citrón nakrájaný na mesiačiky

Príprava

Príprava vývaru
1. Zázvor pozdĺžne rozpolíme, nakrájame a naklepeme paličkou na mäso. Spolu s ostatným korením
a rozpolenou cibuľou ho pražíme nasucho v programe FRY (Vyprážať) po dobu asi 3 minút. Riadime sa
zafarbením cibule, ktorá by na reze mala byť tmavo hnedá. Pripravené dáme bokom.
2. Aby bol vývar číry, vložíme kosti do hrnca a zalejeme ich studenou vodou, potom privedieme
k varu v programe FRY (Vyprážať), zlejeme, kosti umyjeme a postup zopakujeme, pridáme naviac
hovädzie chvost. Ak sa na hladine objaví tmavá pena ako v predchádzajúcom prípade, postup ešte
zopakujeme, v opačnom prípade svetlú penu zhora zoberieme.
3. Potom pridáme do hrnca vopred opražené korenie, soľ a oddeľuje sa. Nastavíme program Broth (Vývar)
na 90 minút. Na záver dosolíme alebo ochutíme rybou omáčkou.

Príprava polievky
Suroviny pripravujeme tesne pred servírovaním. Pho podávame v hlbokých miskách.
1. Bylinky prepláchneme vo vode. Perila sa je aj so stonkou, iba ulomíme drevnatejšiu časť
(Ako pri špargle).
2. Varený močenok alebo surovú falošnú sviečkovú (stehno, pliecko) nakrájame na tenké plátky.
3. Na tanier si pripravíme klíčky mungo, nadrobno nakrájaný mexický koriander, mladú cibuľku na
prúžky a na kolieska nakrájanú červenú cibuľu. Podľa chuti pridávame klíčky, koriander, Peril.
Chuť polievky dotiahne citrón a čili.
4. Rezance namočíme na 1 hodinu do studenej vody. Potom asi na 30 sekúnd ponoríme do vriacej vody
v sitku a rovnomerne rozdelíme do misiek, kde ešte napučia.
5. Na rezance rozložíme mäso a pridáme nasekaný koriander, jarnú cibuľku a nakrájanú červenú
cibuľu. Všetko zalejeme horúcim vývarom a ihneď podávame.