Vykostené kuracie stehno

marinované v kyslej smotane s čerstvými bylinkami"

Vykostené kuracie stehno

Počet porcií: 2
Čas prípravy: 20 min
Náročnosť: Stredná

Ingrediencie

marinovanie
800g vykostených kuracích stehien
350g kyslej smotany
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
vetvičku čerstvej pažítky
vetvičku čerstvého tymianu
vetvičku čerstvého rozmarínu
štipka cukru
podľa chuti soľ, čierne korenie
pyré
500g kalerábu
5 7 cl živočíšnej smotany 31%
4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
šťava z čerstvého citróna
vetvička čerstvej pažítky
štipka cukru
podľa chuti soľ, čierne korenie

Príprava

  • Kyslú smotanu, olivový olej, bylinky, soľ, korenie a štipku cukru dáme do misy a zamiešame. Vykostené kuracie stehno rozrežeme napoly, dáme do pripravenej marinády, ponoríme a marinujeme pri izbovej teplote cca. 5 - 6 hodín.
  • Po tejto dobe marinované kuracie stehno vytiahneme, zbavíme marinády a čerstvých bylín. Neumývame, len utrieme kuchynskou utierkou. Mäso grilujeme na rozpálenom grile na cca. 200 °C, približne 5 minút z oboch strán.
  • Kalerábové pyré - kaleráb očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V odšťavovači pripravíme jemné pyré, ktoré dáme do sitka a necháme z neho 5 - 7 minút odkvapkávať prebytočnú vodu. Potom dáme do misky, pridáme smotanu, olivový olej, šťavu z citróna, cukor, soľ, čierne korenie, nahrubo nasekanú pažítku a spojíme v jednoliatu hmotu.
  • Podľa potreby dochutíme soľou a štipkou cukru. Kalerábové pyré by sa malo podávať vychladené.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Nechajte sa inšpirovať skúsenosťami šéfkuchára Dalibora Navrátila, ktorého zasľúbenou gastronomickou krajinou je Francúzsko.

Profil Dalibora Navrátila