Odšťavovanie

Odšťavovanie

Spracovávajte vždy čerstvé umyté plody. Vyberte z ovocia veľké tvrdé kôstky čí semená.

Pred odšťavovaním ovocie a zeleninu vždy umyte.
K spracovaniu používajte vždy čerstvé ovocie a zeleninu.
Pokiaľ chcete použiť ovocie s pevnou alebo nepožívateľnou šupkou, napr. mango, guava, melóny alebo ananás, pred odšťavovaním ho vždy ošúpte.
Niektoré druhy zeleniny, napr. uhorky, nemusíte pred odšťavovaním šúpať, záleží na tvrdosti šupky a vašich požiadavkách.
Všetko ovocie s veľkými, tvrdými semenami alebo kôstkami, napr. nektarinky, broskyne, mango, marhule, slivky a čerešne, musíte pred odšťavovaním vykôstkovať.
Pred odšťavovaním skontrolujte u zeleniny, ako je červená repa, mrkva apod., že ste odstránili všetku zeminu, zeleninu ste umyli a odstránili vňať.
Pred odšťavovaním skontrolujte, že napr. jahody a hrušky sú odstopkované. V odšťavovači môžete odšťavovať i citrusové plody, ale najskôr z nich musíte odstrániť šupku a stredy.
Aby nedošlo k zhnednutiu jablčnej šťavy, môžete do nej pridať trochu citrónovej šťavy