Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 600 g mletého hovädzieho mäsa
- 600 ml zeleninového vývaru
- 3 lyžice olivového oleja
- 200 g slaniny
- 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 veľká červená paprika nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky údenej papriky
- 1,5 lyžice drvenej rasce
- 2-3 lyžičky sušených mletých chipotle alebo chilli
- 2 lyžičky drvenej koriandrovej vňate
- 2 lyžičky majoránky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- soľ a korenie podľa chuti
- hrsť čerstvého koriandra
- 400 g krájaných paradajok
- 400 g sterilizovanej červenej fazule
- 300-400 g sterilizovanej kukurice
- 4 štvorčeky kvalitnej horkej čokolády
Chilli con carne
Jedlo plné chutí na zahriatie v chladných dňoch, chilli con carne s čokoládou.
Postup:
- Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme slaninu.
- V momente, keď pustí tuk, pridáme cibuľu a opekáme až zosklovatí.
- Pridáme mäso a opekáme, kým prestane púšťať šťavu.
- Nasleduje nakrájaná paprika, ktorú za stáleho miešania necháme tiež zosklovatieť.
- Teraz do hrnca prisypeme všetky sušené bylinky a korenie spoločne s nasekaným cesnakom.
- Rasce je skutočne 1 a pol polievkovej lyžice. Necháme minútu rozvoňať a pridáme pretlak, ďalšiu minútu miešame a opekáme.
- Nakoniec vhodíme paradajky, zalejeme vývarom, prisypeme zliate fazule s kukuricou, osolíme a okoreníme podľa chuti, privedieme do varu a povaríme 10 minút na strednom stupni.
- Minútu pred koncom pridáme nasekaný čerstvý koriander a čokoládu.
- Akokoľvek divná sa vám môže čokoláda zdať, je nevyhnutnou súčasťou tohto receptu a za žiadnu cenu ju nevynechávajte.
- A máme hotovo. Servírujeme s chlebom, ryžou alebo napríklad bulgurom.