Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Chilli con carne
  • 600 g mletého hovädzieho mäsa
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 200 g slaniny
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 veľká červená paprika nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky údenej papriky
  • 1,5 lyžice drvenej rasce
  • 2-3 lyžičky sušených mletých chipotle alebo chilli
  • 2 lyžičky drvenej koriandrovej vňate
  • 2 lyžičky majoránky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • hrsť čerstvého koriandra
  • 400 g krájaných paradajok
  • 400 g sterilizovanej červenej fazule
  • 300-400 g sterilizovanej kukurice
  • 4 štvorčeky kvalitnej horkej čokolády

Chilli con carne

Jedlo plné chutí na zahriatie v chladných dňoch, chilli con carne s čokoládou.

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme slaninu.
  2. V momente, keď pustí tuk, pridáme cibuľu a opekáme až zosklovatí.
  3. Pridáme mäso a opekáme, kým prestane púšťať šťavu.
  4. Nasleduje nakrájaná paprika, ktorú za stáleho miešania necháme tiež zosklovatieť.
  5. Teraz do hrnca prisypeme všetky sušené bylinky a korenie spoločne s nasekaným cesnakom.
  6. Rasce je skutočne 1 a pol polievkovej lyžice. Necháme minútu rozvoňať a pridáme pretlak, ďalšiu minútu miešame a opekáme.
  7. Nakoniec vhodíme paradajky, zalejeme vývarom, prisypeme zliate fazule s kukuricou, osolíme a okoreníme podľa chuti, privedieme do varu a povaríme 10 minút na strednom stupni.
  8. Minútu pred koncom pridáme nasekaný čerstvý koriander a čokoládu.
  9. Akokoľvek divná sa vám môže čokoláda zdať, je nevyhnutnou súčasťou tohto receptu a za žiadnu cenu ju nevynechávajte.
  10. A máme hotovo. Servírujeme s chlebom, ryžou alebo napríklad bulgurom.
Dobrú chuť.