Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Čokoládová torta s višňami

Korpus

  • 125 g hladkej múky
  • 125 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 vajec
  • 220 g cukru kryštál
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleja
  • 100 g čokolády na varenie
  • džem

Čokoládový krém

  • 8 vajec
  • 300 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 400 g masla
  • 4 lyžice holandského kakaa
  • višne na ozdobenie

Čokoládová torta s višňami

Blysknite sa na oslave alebo pred návštevou s čokoládovou tortou s višňami. S prípravou vláčeného korpusu a krémovej polevy vám pomôže kuchynský robot Catler KM 8013. Upečte si dokonalý dezert s foodblogerkou Sandrou @varime.blog.

Postup:

  1. Čokoládu rozpustíme vo vode. Vajcia vyšľaháme s cukrom na vyšších otáčkach v kuchynskom robote Catler KM 8013 približne 5 minút.
  2. Prilejeme rozpustenú čokoládu, olej, vodu a jemne prešľaháme.
  3. K zmesi pridáme múku s práškom do pečiva.
  4. Cesto vlejeme do vymastenej formy (21 cm) a dáme piecť na 180 °C približne 60 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si čokoládový krém.
  6. Zmäknuté maslo vyšľaháme s kakaom pomocou balónovej metly.
  7. Vajcia spolu s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou pomocou mixéra asi 30 minút.
  8. Zvolíme väčšiu misu, pretože objem sa strojnásobí. Zmes odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
  9. Do vychladnutej zmesi pridáme maslo s kakaom a dôkladne premiešame pomocou plochej metly pri nízkych otáčkach. Zmäknuté maslo spolu s kakaom do zmesi primiešame, nešľaháme.
  10. Krém dáme stuhnúť do chladničky, aby sa s ním neskôr lepšie pracovalo.
  11. Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, potrieme džemom, čokoládovým krémom a vložíme čerstvé odkôstkované višne.
  12. Priklopíme vrchný plát a tortu potrieme zvyškom čokoládového krému. Dozdobíme višňami a podávame.
Dobrú chuť.