Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
Korpus
- 125 g hladkej múky
- 125 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 5 vajec
- 220 g cukru kryštál
- 100 ml vody
- 100 ml oleja
- 100 g čokolády na varenie
- džem
Čokoládový krém
- 8 vajec
- 300 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 400 g masla
- 4 lyžice holandského kakaa
- višne na ozdobenie
Čokoládová torta s višňami
Blysknite sa na oslave alebo pred návštevou s čokoládovou tortou s višňami. S prípravou vláčeného korpusu a krémovej polevy vám pomôže kuchynský robot Catler KM 8013. Upečte si dokonalý dezert s foodblogerkou Sandrou @varime.blog.
Postup:
- Čokoládu rozpustíme vo vode. Vajcia vyšľaháme s cukrom na vyšších otáčkach v kuchynskom robote Catler KM 8013 približne 5 minút.
- Prilejeme rozpustenú čokoládu, olej, vodu a jemne prešľaháme.
- K zmesi pridáme múku s práškom do pečiva.
- Cesto vlejeme do vymastenej formy (21 cm) a dáme piecť na 180 °C približne 60 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Pripravíme si čokoládový krém.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s kakaom pomocou balónovej metly.
- Vajcia spolu s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou pomocou mixéra asi 30 minút.
- Zvolíme väčšiu misu, pretože objem sa strojnásobí. Zmes odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
- Do vychladnutej zmesi pridáme maslo s kakaom a dôkladne premiešame pomocou plochej metly pri nízkych otáčkach. Zmäknuté maslo spolu s kakaom do zmesi primiešame, nešľaháme.
- Krém dáme stuhnúť do chladničky, aby sa s ním neskôr lepšie pracovalo.
- Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, potrieme džemom, čokoládovým krémom a vložíme čerstvé odkôstkované višne.
- Priklopíme vrchný plát a tortu potrieme zvyškom čokoládového krému. Dozdobíme višňami a podávame.