Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 5 ks mladej buľvy repy
- kozí syr
- 5-7 lístkov šalvie
- vetvička tymiánu
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice nasekaných orechov
- 5 strúčikov cesnaku
- soľ
- štipka mletého korenia
- 1 lyžica citrónovej šťavy alebo octu balsamico
Pečená červená repa s kozím syrom
Mladá repa a kozí syr s bylinkami a orechmi tvoria neodolateľnú súhru chutí. Výborne sa hodí k tymiánu, rozmarínu, ale v tomto recepte sme dali prednosť šalvii. Pomocníkom k ruke vám bude multifunkčný indukčný hrniec Catler MC 8010.
Tip: Mladé listy repy nevyhadzujeme, sú plné vitamínov. Pripravíme z nich veľmi chutné pesto.
Postup:
- Repu dobre umyjeme a rozkrájame. Pridáme neolúpané strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a pridáme citrónovú šťavu. Na vrch poukladáme lístky šalvie a vetvička tymiánu.
- Pečieme na programe OVEN (pečenie v rúre) 25 – 30 minút na 120 °C. Repa bude mäkká tzv. na skus, nie prepečená. Pokiaľ však chceme mäkšiu, necháme ju ešte dopiecť (podľa veľkosti kusov).
- Kozí syr nakrájame a podávame s teplou repou. Ak ho chceme zapiecť na repe, postačí nám na to 10 min na 120 °C v programe OVEN.
- Posledný krok je vytlačiť upečené strúčiky cesnaku medzi repu a zasypať orechmi. Dochutíme soľou a korením.
Tip: Mladé listy repy nevyhadzujeme, sú plné vitamínov. Pripravíme z nich veľmi chutné pesto.