Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 140 g múky (70 g hladkej a 70 g polohrubej)
- 80 g masla
- 50 g tvrdého syra (napr. cheddar)
- 4-5 lyžíc studenej vody
- 10 stoniek špargle
- 1 vajce
- 100 ml smotany
- 80 g mäkkého kozieho syra
- 100 g mäkkého syra typu Brie
Koláč so špargľou z hrnca
Prispejeme svojou troškou do špargľovej sezóny, a to koláčom naslano so špargľou z multifunkčného indukčného hrnca Catler MC 8010.
Postup:
- Očistenú a tvrdých častí zbavenú špargľu najskôr zľahka osmažíme na programe FRY cca 5 minút s trochou olivového oleja, potom dáme bokom.
- Múku vysypeme na dosku, pridáme na kocky nakrájané maslo a prstami rozdrobíme.
- Vmiešame nastrúhaný tvrdý syr a 4 lyžice studenej vody, všetko dôkladne premiešame a zapracujeme do cesta.
- Cesto necháme oddýchnuť 10 minút v chladničke.
- Odpočinuté cesto potom rozvaľkáme na papieri na pečenie a prstami dotvarujeme.
- Cesto dáme predpiecť do hrnca 15 min 140 ° C na programe MULTICHEF.
- Potom pripravíme náplň. Vajcia prešľaháme so smotanou a mäkkým kozím syrom, pridáme soľ a mleté korenie. Nakrájame syr Brie, rozložíme na predpečený korpus, zalejeme prešľahanou smotanovou zmesou a na vrch poukladáme špargľu.
- Dáme zapiecť na 20 minút 140 ° C na programe MULTICHEF.
- Cesto je najskôr veľmi krehké, ale ak ho necháte málinko vychladnúť, nedrobí sa, dobre sa krája a drží tvar.