Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Koláč so špargľou z hrnca
  • 140 g múky (70 g hladkej a 70 g polohrubej)
  • 80 g masla
  • 50 g tvrdého syra (napr. cheddar)
  • 4-5 lyžíc studenej vody
  • 10 stoniek špargle
  • 1 vajce
  • 100 ml smotany
  • 80 g mäkkého kozieho syra
  • 100 g mäkkého syra typu Brie

Koláč so špargľou z hrnca

Prispejeme svojou troškou do špargľovej sezóny, a to koláčom naslano so špargľou z multifunkčného indukčného hrnca Catler MC 8010.

Postup:

  1. Očistenú a tvrdých častí zbavenú špargľu najskôr zľahka osmažíme na programe FRY cca 5 minút s trochou olivového oleja, potom dáme bokom.
  2. Múku vysypeme na dosku, pridáme na kocky nakrájané maslo a prstami rozdrobíme.
  3. Vmiešame nastrúhaný tvrdý syr a 4 lyžice studenej vody, všetko dôkladne premiešame a zapracujeme do cesta.
  4. Cesto necháme oddýchnuť 10 minút v chladničke.
  5. Odpočinuté cesto potom rozvaľkáme na papieri na pečenie a prstami dotvarujeme.
  6. Cesto dáme predpiecť do hrnca 15 min 140 ° C na programe MULTICHEF.
  7. Potom pripravíme náplň. Vajcia prešľaháme so smotanou a mäkkým kozím syrom, pridáme soľ a mleté ​​korenie. Nakrájame syr Brie, rozložíme na predpečený korpus, zalejeme prešľahanou smotanovou zmesou a na vrch poukladáme špargľu.
  8. Dáme zapiecť na 20 minút 140 ° C na programe MULTICHEF.
  9. Cesto je najskôr veľmi krehké, ale ak ho necháte málinko vychladnúť, nedrobí sa, dobre sa krája a drží tvar.
Dobrú chuť.