Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Králičie stehná na víne s horčičnými semienkami
  • 4 králičie stehná
  • 1 lyžicu horčičných semienok
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 100 g masla
  • 50 ml bieleho vína
  • 500 ml vývaru (najlepšie zeleninového)
  • 1 veľkú bielu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 200 ml smotany (33 %)
  • 500 g mladých zemiakov so šupkou
  • 8 ks mrkvou
  • soľ, korenie

Králičie stehná na víne s horčičnými semienkami

Francúzsky pôvod tomuto receptu nemožno uprieť rovnako ako kvalitnú dijonskú horčicu. Typicky pikantné vlastnosti dijonskej horčice a špecifické zloženie dáva tomuto jedlu excelentnú chuť. Králičie stehná na víne s horčičnými semienkami pripravené v multifunkčnom hrnci Catler MC 8010.

Postup:

  1. Do nádoby hrnca vložíme 2/3 masla a nastavíme program Fry (Smaženie) na 20 min.
  2. Posolené a okorenené králičie nôžky opečieme zo všetkých strán, potom dáme mäso na chvíľu bokom.
  3. Do nádoby hrnca a do výpeku z mäsa vložíme najskôr horčicové semienka, veľmi krátko opražíme (cca 1 min.) a akonáhle začnú praskať, pridáme k nim pokrájanú cibuľu a cesnak.
  4. Zmes premiešame a trochu opražíme a vrátime k nej mäso.
  5. Všetko zalejeme vínom, vývarom a pridáme kvalitnú dijonskú horčicu.
  6. Na vrch položíme vetvku rozmarínu.
  7. Nastavíme program Stew (Dusenie) na 28 minút.
  8. Akonáhle máme hotovo, vyberieme z hrnca mäso a vmiešame do omáčky smotanu, všetko prehrejeme a zredukujeme na hustejšiu omáčku. Bude to trvať iba chvíľu.
  9. Mäso vrátime do omáčky a udržujeme v teple.
  10. Posledným krokom je varenie prílohy – mladé zemiaky s mrkvou.
  11. Umyté malé zemiačiky prekrojíme, dáme do hrnca so zvyšnou 1/3 masla, trochou soli, umytou mrkvou s vňaťou a vetvička rozmarínu. Nastavíme program Oven (Pečenie) 15-17 minút na 140 °C.
Dobrú chuť.