Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 4 králičie stehná
- 1 lyžicu horčičných semienok
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 100 g masla
- 50 ml bieleho vína
- 500 ml vývaru (najlepšie zeleninového)
- 1 veľkú bielu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 vetvičky rozmarínu
- 200 ml smotany (33 %)
- 500 g mladých zemiakov so šupkou
- 8 ks mrkvou
- soľ, korenie
Králičie stehná na víne s horčičnými semienkami
Francúzsky pôvod tomuto receptu nemožno uprieť rovnako ako kvalitnú dijonskú horčicu. Typicky pikantné vlastnosti dijonskej horčice a špecifické zloženie dáva tomuto jedlu excelentnú chuť. Králičie stehná na víne s horčičnými semienkami pripravené v multifunkčnom hrnci Catler MC 8010.
Postup:
- Do nádoby hrnca vložíme 2/3 masla a nastavíme program Fry (Smaženie) na 20 min.
- Posolené a okorenené králičie nôžky opečieme zo všetkých strán, potom dáme mäso na chvíľu bokom.
- Do nádoby hrnca a do výpeku z mäsa vložíme najskôr horčicové semienka, veľmi krátko opražíme (cca 1 min.) a akonáhle začnú praskať, pridáme k nim pokrájanú cibuľu a cesnak.
- Zmes premiešame a trochu opražíme a vrátime k nej mäso.
- Všetko zalejeme vínom, vývarom a pridáme kvalitnú dijonskú horčicu.
- Na vrch položíme vetvku rozmarínu.
- Nastavíme program Stew (Dusenie) na 28 minút.
- Akonáhle máme hotovo, vyberieme z hrnca mäso a vmiešame do omáčky smotanu, všetko prehrejeme a zredukujeme na hustejšiu omáčku. Bude to trvať iba chvíľu.
- Mäso vrátime do omáčky a udržujeme v teple.
- Posledným krokom je varenie prílohy – mladé zemiaky s mrkvou.
- Umyté malé zemiačiky prekrojíme, dáme do hrnca so zvyšnou 1/3 masla, trochou soli, umytou mrkvou s vňaťou a vetvička rozmarínu. Nastavíme program Oven (Pečenie) 15-17 minút na 140 °C.