Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 300 g kuracích pŕs
- 1 červená cibuľa
- 1 červená paprika
- 150 g sterilizovanej kukurice
- 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 3 lyžičky burrito korenia alebo sladkej papriky
- šťava z limetky
- soľ, olivový olej
- 4 tortilly
- 250 g nahrubo strúhaného čedaru
Dip
- 200 g kyslej smotany
- veľká hrsť čerstvého koriandra (aj so stonkami)
- čierne korenie
- šťava z limetky
Kuracie quesadilly s koriadrovým dipom
Rýchlo hotové a výborné, presne také sú kuracie quesadilly s korianderovým dipom zapečené v grile Catler GR 7010.
Postup:
- Na panvici si rozpálime olivový olej.
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme zosklovatieť.
- Vložíme kuracie mäso nakrájané na malé kocky.
- Osolíme a 2-3 minúty opekáme, kým sa mäso zatiahne.
- Pridáme korenie a cesnak a za stáleho miešania minútku rozvoniame.
- Pridáme nadrobno nakrájanú papriku, kukuricu a pokvapkáme limetkovou šťavou.
- Opekáme približne 5 minút, kým sa odvarí voda, ktorú pustila zelenina.
- Zmes dáme bokom a pripravíme si dip.
- V sekáčiku rozmixujeme kyslú smotanu s koriandrom, trochou mletého korenia a šťavou z limetky.
- Rozpálime si elektrický gril Catler GR 7010 na 180°C.
- Na polovicu tortilly rozložíme trochu čedaru, naň dáme mäsovú zmes a navrch zasypeme opäť syrom.
- Priklopíme druhou polovicou tortilly.
- Každú tortillu grilujeme približne 3-4 minúty so zatvoreným vekom.
- Hotové quesadilly rozkrojíme na polovice alebo tretiny a servírujeme s dipom.