Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Kuracie quesadilly s koriadrovým dipom
  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 červená cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 150 g sterilizovanej kukurice
  • 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 3 lyžičky burrito korenia alebo sladkej papriky
  • šťava z limetky
  • soľ, olivový olej
  • 4 tortilly
  • 250 g nahrubo strúhaného čedaru 

Dip

  • 200 g kyslej smotany
  • veľká hrsť čerstvého koriandra (aj so stonkami)
  • čierne korenie
  • šťava z limetky

Kuracie quesadilly s koriadrovým dipom

Rýchlo hotové a výborné, presne také sú kuracie quesadilly s korianderovým dipom zapečené v grile Catler GR 7010.

Postup:

  1. Na panvici si rozpálime olivový olej.
  2. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme zosklovatieť.
  3. Vložíme kuracie mäso nakrájané na malé kocky.
  4. Osolíme a 2-3 minúty opekáme, kým sa mäso zatiahne.
  5. Pridáme korenie a cesnak a za stáleho miešania minútku rozvoniame.
  6. Pridáme nadrobno nakrájanú papriku, kukuricu a pokvapkáme limetkovou šťavou.
  7. Opekáme približne 5 minút, kým sa odvarí voda, ktorú pustila zelenina.
  8. Zmes dáme bokom a pripravíme si dip.
  9. V sekáčiku rozmixujeme kyslú smotanu s koriandrom, trochou mletého korenia a šťavou z limetky.
  10. Rozpálime si elektrický gril Catler GR 7010 na 180°C.
  11. Na polovicu tortilly rozložíme trochu čedaru, naň dáme mäsovú zmes a navrch zasypeme opäť syrom.
  12. Priklopíme druhou polovicou tortilly.
  13. Každú tortillu grilujeme približne 3-4 minúty so zatvoreným vekom.
  14. Hotové quesadilly rozkrojíme na polovice alebo tretiny a servírujeme s dipom.
Dobrú chuť.