Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 2 kuracie prsia
- 1 mango
- 1 sladká červená paprika
- 1 stredná červená cibuľa
- petržlenová vňať, jarná cibuľka
- mesiačiky citróna
Marináda
- šťava z ½ citróna
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 2 lyžičky chilli
- štipka soli
- 2 lyžice medu
Príloha
- 400 ml kokosového mlieka
- 125 ml vody
- štipka soli
- 250 ml jazmínovej ryže
Kuracie špízy s mangom
Obľúbený čas na grilovanie? Práve teraz. Grilujte so smart grilom Catler GR 7010, kedy sa vám zachce. Gril sa rýchlo rozpáli a okamžite griluje bez pripaľovania vďaka špeciálnemu povrchu MagmaTec. Musíte ochutnať kuracie špízy s mangom, paprikou a cibuľkou, chuťovo dokonale vyvážené kokosovou ryžou.
Postup:
- Začneme prílohou. Kokosové mlieko s vodou privedieme do varu, osolíme, prisypeme ryžu a pod pokrievkou varíme na miernom ohni 10 minút. Zložíme z platne a necháme dôjsť 20 minút.
- V miske si zmiešame všetky suroviny na marinádu.
- Mäso, mango a papriku si nakrájame na cca 2 cm kocky.
- Olúpanú cibuľu rozkrojíme na štvrtiny a rozoberieme na jednotlivé vrstvy.
- Na špicaté špajle alebo na kovové špízy napichujeme v poradí mäso, mango, paprika, cibuľa. Každý bude mať iný počet kúskov, ale vyjde nám to približne na 4 špízy. Čo zostane napichneme na koniec nehľadiac na poradie.
- Smart gril Catler GR 7010 naštartujeme na 150 °C, vyskladáme naň špízy vedľa seba, potrieme marinádou, zatvoríme veko a grilujeme 8-10 minút.
- Časť marinády stečie na plochu a bude čierna, to je v poriadku, na klasickom grile máte predsa tiež spálené na rošte.
- Keď je mäso hotové (ide ľahko od špajle) a mango tiež krásne zmäklo, máme hotovo.
- Špízy servírujeme na kokosovej ryži dozdobenej petržlenovou vňaťou, jarnou cibuľkou a mesiačikmi citróna na dochutenie na tanieri.