Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Kuracie špízy s mangom
  • 2 kuracie prsia
  • 1 mango
  • 1 sladká červená paprika
  • 1 stredná červená cibuľa
  • petržlenová vňať, jarná cibuľka
  • mesiačiky citróna

Marináda

  • šťava z ½ citróna
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 2 lyžičky chilli
  • štipka soli
  • 2 lyžice medu

Príloha

  • 400 ml kokosového mlieka
  • 125 ml vody
  • štipka soli
  • 250 ml jazmínovej ryže

Kuracie špízy s mangom

Obľúbený čas na grilovanie? Práve teraz. Grilujte so smart grilom Catler GR 7010, kedy sa vám zachce. Gril sa rýchlo rozpáli a okamžite griluje bez pripaľovania vďaka špeciálnemu povrchu MagmaTec. Musíte ochutnať kuracie špízy s mangom, paprikou a cibuľkou, chuťovo dokonale vyvážené kokosovou ryžou.

Postup:

  1. Začneme prílohou. Kokosové mlieko s vodou privedieme do varu, osolíme, prisypeme ryžu a pod pokrievkou varíme na miernom ohni 10 minút. Zložíme z platne a necháme dôjsť 20 minút.
  2. V miske si zmiešame všetky suroviny na marinádu.
  3. Mäso, mango a papriku si nakrájame na cca 2 cm kocky.
  4. Olúpanú cibuľu rozkrojíme na štvrtiny a rozoberieme na jednotlivé vrstvy.
  5. Na špicaté špajle alebo na kovové špízy napichujeme v poradí mäso, mango, paprika, cibuľa. Každý bude mať iný počet kúskov, ale vyjde nám to približne na 4 špízy. Čo zostane napichneme na koniec nehľadiac na poradie.
  6. Smart gril Catler GR 7010 naštartujeme na 150 °C, vyskladáme naň špízy vedľa seba, potrieme marinádou, zatvoríme veko a grilujeme 8-10 minút.
  7. Časť marinády stečie na plochu a bude čierna, to je v poriadku, na klasickom grile máte predsa tiež spálené na rošte.
  8. Keď je mäso hotové (ide ľahko od špajle) a mango tiež krásne zmäklo, máme hotovo.
  9. Špízy servírujeme na kokosovej ryži dozdobenej petržlenovou vňaťou, jarnou cibuľkou a mesiačikmi citróna na dochutenie na tanieri.
Dobrú chuť!