Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 600 g kuracích stehenných rezňov
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- ½ lyžičky sušenej cibule
- ½ lyžičky sladkej papriky
- ¼ lyžičky chilli
- ¼ lyžičky kurkumy
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica slnečnicového oleja
Cesnakové maslo
- 110 g masla
- 6 strúčikov prelisovaného cesnaku
- 1 lyžica čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica medu
Kuracie špízy z fritézy
Najrýchlejšia príprava pokrmov s minimom oleja, teplovzdušná fritéza Catler HG 410 opäť boduje, tentoraz s kuracími špízmi s cesnakovým maslom.
Postup:
- Zmiešame si všetko korenie.
- Kuracie mäso si očistíme a pokrájame na kúsky cca 4x4 cm.
- K mäsu pridáme lyžicu oleja, premiešame, potom prisypeme zmes korenia a opäť premiešame. Necháme 20 minút odležať.
- Mäso kúsok po kúsku napichneme na špízy.
- Naštartujeme teplovzdušnú fritézu na 205 °C s časovačom na 18 minút.
- Vložíme pekáčik so špízmi a necháme fritézu pracovať.
- Po 10 minútach špízy otočíme.
- Od 16. minúty kontrolujeme, a prípadne vyberieme skôr.
- Po upečení necháme špízy 5 minút odležať.
- Medzitým si rozpustíme maslo, pridáme doň petržlenovú vňať, cesnak a med a minútu spoločne povaríme.
- Podávame so pečivom alebo so zemiakmi či ryžou.