Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Líškové rizoto vo varnom robote
  • 2 hrsti sušených líšok (vopred namočených aspoň 4 hodiny)
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 dcl bieleho vína
  • 200 g ryže Arborio
  • 2 lyžice masla
  • 50 g parmezánu
  • ½ lyžičky rasce
  • 1 lyžička tymiánu
  • ½ lyžičky mletého korenia
  • 500 – 700 ml vývaru

Líškové rizoto vo varnom robote

Jednoduchosť a poctivosť, tento trend varenia rešpektuje varný robot Catler TC 8010. Bez námahy a nutnosti zaobstarávať si špecifické spotrebiče uvaríte rozmanité jedlá. Skúste napríklad talianske rizoto so sušenými líškami.

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a necháme smažiť na lyžici masla – nastavíme 95 °C a 10 minút, rýchlosť miešania 1. Krátko pred koncom vhodíme cez veko drvený cesnak.
  2. Pridáme prepláchnutú ryžu a necháme ju, aby sa obalila – trvá to krátko asi 1 minútu. Nastavíme varný robot opäť na 95 °C, 18 minút a rýchlosť 1. Veko ponecháme celý čas otvorené.
  3. Ryžu podlejeme bielym vínom a necháme odpariť, pridáme korenie a líšky aj s vodou a potom postupne podlievame horúcim vývarom. Ryžu ochutnajte, mala by byť mäkká, avšak pevná.
  4. Na záver zamiešame druhú lyžicu masla a nastrúhaný parmezán. Pokiaľ chcete rizoto krémovejšie a tekutejšie, použite celý vývar, inak vám postačí menšie množstvo.
Dobrú chuť.