Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 2 hrsti sušených líšok (vopred namočených aspoň 4 hodiny)
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 dcl bieleho vína
- 200 g ryže Arborio
- 2 lyžice masla
- 50 g parmezánu
- ½ lyžičky rasce
- 1 lyžička tymiánu
- ½ lyžičky mletého korenia
- 500 – 700 ml vývaru
Líškové rizoto vo varnom robote
Jednoduchosť a poctivosť, tento trend varenia rešpektuje varný robot Catler TC 8010. Bez námahy a nutnosti zaobstarávať si špecifické spotrebiče uvaríte rozmanité jedlá. Skúste napríklad talianske rizoto so sušenými líškami.
Postup:
- Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a necháme smažiť na lyžici masla – nastavíme 95 °C a 10 minút, rýchlosť miešania 1. Krátko pred koncom vhodíme cez veko drvený cesnak.
- Pridáme prepláchnutú ryžu a necháme ju, aby sa obalila – trvá to krátko asi 1 minútu. Nastavíme varný robot opäť na 95 °C, 18 minút a rýchlosť 1. Veko ponecháme celý čas otvorené.
- Ryžu podlejeme bielym vínom a necháme odpariť, pridáme korenie a líšky aj s vodou a potom postupne podlievame horúcim vývarom. Ryžu ochutnajte, mala by byť mäkká, avšak pevná.
- Na záver zamiešame druhú lyžicu masla a nastrúhaný parmezán. Pokiaľ chcete rizoto krémovejšie a tekutejšie, použite celý vývar, inak vám postačí menšie množstvo.