Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Mini burgery s coleslaw šalátom na grile

Na burger

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica worchestra
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 vajce
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku
  • 75 g strúhanky
  • 25 g strúhaného čedaru
  • 20 g nastrúhanej cibule
  • hrsť hladkolistého petržlenu
  • 4 hamburgerové žemle

Na šalát

  • 350 g bielej kapusty nastrúhanej najemno
  • 150 g nahrubo nastrúhanej mrkvy
  • 3 stonky jarnej cibuľky
  • hrsť hladkolistého petržlenu
  • 4 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Mini burgery s coleslaw šalátom na grile

Spoznajte ďalší level grilovania so smart grilom Catler GR 7010 s teplotnou sondou. Sonda zaistí presný prehľad o vnútornej teplote mäsa, a to bude vždy riadne a bezpečne prepečené a zároveň zbytočne nevysušené. Ugrilujte si s nami burger s domácim Coleslaw šalátom.

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na burger si zmiešame v mise a ideálne rukou poriadne prehniteme.
  2. Zo zmesi vytvarujeme 4 rovnako veľké okrúhle placky cca 1,5 cm vysoké.
  3. Pečieme na grile pomazanom trochou oleja na 190 °C s teplotnou sondou na vnútornú teplotu 65 °C (zavretý poklop) alebo 5 minút z každej strany (otvorený poklop). Na rozpálenom grile si potom opečieme s troškou masla rozpolené žemle.
  4. Na šalát si zmiešame nakrúhanú kapustu vo väčšej mise so strúhanou mrkvou, pridáme jogurt, horčicu, ocot, citrónovú šťavu, osolíme a okoreníme.
  5. Zmiešame a môžeme servírovať.
  6. Na spodnú časť žemle dáme poriadnu vrstvu šalátu, naň položíme hotové mäso, navrch ešte trochu šalátu, priklopíme vrchným dielom žemle.
Dobrú chuť.