Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
Na burger
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica worchestra
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 vajce
- 1 strúčik prelisovaného cesnaku
- 75 g strúhanky
- 25 g strúhaného čedaru
- 20 g nastrúhanej cibule
- hrsť hladkolistého petržlenu
- 4 hamburgerové žemle
Na šalát
- 350 g bielej kapusty nastrúhanej najemno
- 150 g nahrubo nastrúhanej mrkvy
- 3 stonky jarnej cibuľky
- hrsť hladkolistého petržlenu
- 4 lyžice bieleho jogurtu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica jablčného octu
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- soľ, korenie
Mini burgery s coleslaw šalátom na grile
Spoznajte ďalší level grilovania so smart grilom Catler GR 7010 s teplotnou sondou. Sonda zaistí presný prehľad o vnútornej teplote mäsa, a to bude vždy riadne a bezpečne prepečené a zároveň zbytočne nevysušené. Ugrilujte si s nami burger s domácim Coleslaw šalátom.
Postup:
- Všetky ingrediencie na burger si zmiešame v mise a ideálne rukou poriadne prehniteme.
- Zo zmesi vytvarujeme 4 rovnako veľké okrúhle placky cca 1,5 cm vysoké.
- Pečieme na grile pomazanom trochou oleja na 190 °C s teplotnou sondou na vnútornú teplotu 65 °C (zavretý poklop) alebo 5 minút z každej strany (otvorený poklop). Na rozpálenom grile si potom opečieme s troškou masla rozpolené žemle.
- Na šalát si zmiešame nakrúhanú kapustu vo väčšej mise so strúhanou mrkvou, pridáme jogurt, horčicu, ocot, citrónovú šťavu, osolíme a okoreníme.
- Zmiešame a môžeme servírovať.
- Na spodnú časť žemle dáme poriadnu vrstvu šalátu, naň položíme hotové mäso, navrch ešte trochu šalátu, priklopíme vrchným dielom žemle.