Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Pavlova roláda s pistáciovým krémom a malinami
  • 3 bielky
  • 150 g cukor kryštál
  • štipka soli
  • ½ lyžice zemiakového škrobu
  • ½ lyžičky octu

Pistáciový krém

  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 g mascarpone
  • 80 g pistáciového masla (100 % pomletej pistácie)
  • 30 g práškového cukru
  • 125 g malín

Pavlova roláda s pistáciovým krémom a malinami

Vynikajúca krehká Pavlova roláda s pistáciovým krémom a malinami je chrumkavá na povrchu a krémová vo vnútri. Vyzerá úžasne a chutí skvele. Základom receptu sú správne vyšľahané bielky a dostatočne hustý pistáciový krém, k tomu foodblogerke Sandre @varime.blog pomohol kuchynský robot Catler KM 8013

Postup:

  1. V robote Catler KM 8013 so šľahacím nástavcom vyšľaháme 3 bielky so štipkou soli, približne 3 minúty. Postupne do bielkov pridávame cukor kryštál a šľaháme 5 minút.
  2. Pridáme zemiakový škrob a 1 minútu prešľaháme. Na záver pridáme ocot. Krém musí byť pevný a lesklý.
  3. Plech (20 x 30 cm) vystelieme papierom na pečenie. Krém dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlym hrotom a na plech diagonálne od jedného rohu k druhému nastriekame pásy po celom plechu.
  4. Dáme do rúry a pečieme 180 °C asi 10 minút, potom teplotu znížime na 150 °C a dopečieme ešte 25 minút. V priebehu pečenia neotvárame rúru.
  5. Medzitým si vyšľaháme smotanu na šľahanie. Pridáme k nej mascarpone a pistáciové maslo.
  6. Plech vytiahneme z rúry, dáme naň papier na pečenie a otočíme. Odstránime pôvodný papier, ešte za tepla roládu zrolujeme. Takto ju necháme úplne vychladnúť.
  7. Roládu opatrne rozrolujeme a potrieme pistáciovým krémom, posypeme čerstvými malinami a opäť zrolujeme.
  8. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 1 hodinu.
  9. Roládu potrieme zvyšným krémom a dozdobíme nasekanými pistáciami a čerstvými malinami.
Dobrú chuť.