Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 3 bielky
- 150 g cukor kryštál
- štipka soli
- ½ lyžice zemiakového škrobu
- ½ lyžičky octu
Pistáciový krém
- 125 ml smotany na šľahanie
- 125 g mascarpone
- 80 g pistáciového masla (100 % pomletej pistácie)
- 30 g práškového cukru
- 125 g malín
Pavlova roláda s pistáciovým krémom a malinami
Vynikajúca krehká Pavlova roláda s pistáciovým krémom a malinami je chrumkavá na povrchu a krémová vo vnútri. Vyzerá úžasne a chutí skvele. Základom receptu sú správne vyšľahané bielky a dostatočne hustý pistáciový krém, k tomu foodblogerke Sandre @varime.blog pomohol kuchynský robot Catler KM 8013.
Postup:
- V robote Catler KM 8013 so šľahacím nástavcom vyšľaháme 3 bielky so štipkou soli, približne 3 minúty. Postupne do bielkov pridávame cukor kryštál a šľaháme 5 minút.
- Pridáme zemiakový škrob a 1 minútu prešľaháme. Na záver pridáme ocot. Krém musí byť pevný a lesklý.
- Plech (20 x 30 cm) vystelieme papierom na pečenie. Krém dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlym hrotom a na plech diagonálne od jedného rohu k druhému nastriekame pásy po celom plechu.
- Dáme do rúry a pečieme 180 °C asi 10 minút, potom teplotu znížime na 150 °C a dopečieme ešte 25 minút. V priebehu pečenia neotvárame rúru.
- Medzitým si vyšľaháme smotanu na šľahanie. Pridáme k nej mascarpone a pistáciové maslo.
- Plech vytiahneme z rúry, dáme naň papier na pečenie a otočíme. Odstránime pôvodný papier, ešte za tepla roládu zrolujeme. Takto ju necháme úplne vychladnúť.
- Roládu opatrne rozrolujeme a potrieme pistáciovým krémom, posypeme čerstvými malinami a opäť zrolujeme.
- Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 1 hodinu.
- Roládu potrieme zvyšným krémom a dozdobíme nasekanými pistáciami a čerstvými malinami.