Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
Budete potrebovať:
- 1 väčšia cibuľa
- 200 g morčacieho mäsa
- 1 stredná mrkva
- 1 hrnček ryže Arborio
- 1 lyžica masti
- ½ hrnčeka mrazeného hrášku
- ½ lyžičky čerstvo mletého korenia
- 1 lyžička gulášového korenia
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžica masla
- strúhaný parmezán
Rizoto z multifunkčného hrnca
Indukčný multifunkčný hrniec Catler MC 8010 je vybavený programom na prípravu obľúbeného rizota. Správnou voľbou ryže pripravíte výborný pokrm veľmi rýchlo a jednoducho. Pri tomto recepte sme zvolili tradičnú kombináciu mäsa, mrkvy a hrášku, ktorú ocení celá rodina.
Postup:
- Do nádoby multifunkčného hrnca vhodíme lyžicu masti a očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Nastavíme program FRY (Smaženie) na 13 minút.
- Cibuľu necháme zosklovatieť a potom k nej pridáme na rezančeky pokrájané mäso, ktoré občas pri smažení premiešame.
- Asi minútu pred koncom programu vhodíme všetko korenie, dobre zamiešame a necháme zmes rozvoňať.
- Mäso zalejeme pohárom vody (cca 300 ml vody) a nastavíme program STEW (Dusenie) na 10 minút.
- Akonáhle máme hotovo, k mäsu do hrnca vsypeme najskôr pokrájanú mrkvu a až navrch prepláchnutú ryžu a dolejeme vodu v pomere 1:1,5 (ryža a voda).
- Zatvoríme veko a nastavíme program RISSOTTO (Rizoto). Medzitým sparíme mrazený hrášok horúcou vodou.
- Po skončení programu vsypeme do ryže pripravený hrášok, lyžicu masla a najemno postrúhanú lyžicu parmezánu – všetko dobre premiešame.
- Na záver pridáme ešte parmezán a petržlenovú vňať a podávame.