Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Rizoto z multifunkčného hrnca

Budete potrebovať:

  • 1 väčšia cibuľa
  • 200 g morčacieho mäsa
  • 1 stredná mrkva
  • 1 hrnček ryže Arborio
  • 1 lyžica masti
  • ½ hrnčeka mrazeného hrášku
  • ½ lyžičky čerstvo mletého korenia
  • 1 lyžička gulášového korenia
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžica masla
  • strúhaný parmezán

Rizoto z multifunkčného hrnca

Indukčný multifunkčný hrniec Catler MC 8010 je vybavený programom na prípravu obľúbeného rizota. Správnou voľbou ryže pripravíte výborný pokrm veľmi rýchlo a jednoducho. Pri tomto recepte sme zvolili tradičnú kombináciu mäsa, mrkvy a hrášku, ktorú ocení celá rodina.

Postup:

  1. Do nádoby multifunkčného hrnca vhodíme lyžicu masti a očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Nastavíme program FRY (Smaženie) na 13 minút.
  3. Cibuľu necháme zosklovatieť a potom k nej pridáme na rezančeky pokrájané mäso, ktoré občas pri smažení premiešame.
  4. Asi minútu pred koncom programu vhodíme všetko korenie, dobre zamiešame a necháme zmes rozvoňať.
  5. Mäso zalejeme pohárom vody (cca 300 ml vody) a nastavíme program STEW (Dusenie) na 10 minút.
  6. Akonáhle máme hotovo, k mäsu do hrnca vsypeme najskôr pokrájanú mrkvu a až navrch prepláchnutú ryžu a dolejeme vodu v pomere 1:1,5 (ryža a voda).
  7. Zatvoríme veko a nastavíme program RISSOTTO (Rizoto). Medzitým sparíme mrazený hrášok horúcou vodou.
  8. Po skončení programu vsypeme do ryže pripravený hrášok, lyžicu masla a najemno postrúhanú lyžicu parmezánu – všetko dobre premiešame.
  9. Na záver pridáme ešte parmezán a petržlenovú vňať a podávame.
Dobrú chuť.