Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 4 filety z lososa
- olej
Marináda
- 125 ml sójovej omáčky
- 60 ml vody
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 lyžica sezamového oleja
- ¼ hrnčeka trstinového cukru
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 lyžica strúhaného zázvoru
- 1 lyžička čierneho korenia
Salsa
- 300 g nakrájaného čerstvého ananásu
- 1 nadrobno nakrájaná stredná červená cibuľa
- ½ nadrobno nakrájanej červenej papriky
- ¼ hrnčeka nasekaného koriandra
- 2 lyžice šťavy z citróna
- 1 lyžička chilli vločiek
- soľ a korenie podľa chuti
Teriyaki losos s ananásovou salsou na grile
Priamo božský je grilovaný Teriyaki losos s ananásovou salsou, v smart grile Catler GR 7010 pripravený raz dva.
Postup:
- V uzatvárateľnej vákuovacej nádobe Catler GC3 zmiešame všetky suroviny na marinádu a premiešame.
- Do marinády vložíme filety kožou nahor, zatvoríme nádobu, odsajeme vzduch a necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny pred grilovaním.
- Potom si pripravíme salsu. Jednoducho si zmiešame všetky suroviny a dáme do chladničky.
- Elektrický gril nastavíme na teplotu 190 °C.
- Lososové filety vyberieme z marinády a osušíme papierovou utierkou.
- Gril zľahka potrieme olejom. Filety položíme na gril kožou dole a grilujeme 4-5 minút z každej strany.
- Pre výraznejšiu chuť môžeme minútu pred koncom otočiť späť mäsom nahor a potrieť zvyšnou marinádou.
- Podávame samotného lososa so salsou ako ľahkú variantu alebo doplníme ryžou či pečivom.