Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 2 tuniakové steaky
- rukola
- 1 avokádo
- ½ hrnčeka mixu sezamových semienok
- pór
- chlieb
- olivový olej
OMÁČKA
- 1-2 lyžice sezamového oleja
- ¼ hrnčeka sójovej omáčky
- 1 strúčik prelisovaného cesnaku
- ½ lyžičky strúhaného zázvoru
- menšia hrsť nasekaného koriandra
- 1 lyžička mixu sezamových semienok
Toast s tuniakom v sezamovej kruste
Pripravte si s nami toast s tuniakom v sezamovej kruste za pomoci smart grilu Catler GR 7010 s teplotnou sondou.
Postup:
- Najprv si nachystáme omáčku zmiešaním všetkých spomínaných surovín a necháme ju na záver.
- Do misy nasypeme mix sezamových semienok (tzn. čierny a biely sezam) a každý steak dôkladne obalíme z oboch strán a nezabudneme na boky.
- Pripravíme si 2 väčšie plátky chleba. Naštartujeme smart gril Catler GR 7010 na 180 °C. Jemne polejeme olivovým olejom, na plochu položíme obalené steaky a oba plátky chleba. Zavrieme veko, nepritláčame a grilujeme presne 3 minúty.
- Hneď po vybratí z grilu si tuniaka nakrájame na tenšie plátky. Ružový, až surový stred mäsa je u tuniaka nielen v poriadku, ale dokonca žiaduci.
- Potom už môžeme poskladať toast.
- Na chlebe urobíme podstieľku z rukoly, posypeme jemne nakrájaným pórom, pridáme tenké plátky polovice avokáda, posypeme sezamovými semienkami, a nakoniec korunujeme plátkami tuniaka.
- Tesne pred podávaním pokvapkáme omáčkou podľa vlastnej chuti.