Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Toast s tuniakom v sezamovej kruste
  • 2 tuniakové steaky
  • rukola
  • 1 avokádo
  • ½ hrnčeka mixu sezamových semienok
  • pór
  • chlieb
  • olivový olej

OMÁČKA

  • 1-2 lyžice sezamového oleja
  • ¼ hrnčeka sójovej omáčky
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku
  • ½ lyžičky strúhaného zázvoru
  • menšia hrsť nasekaného koriandra
  • 1 lyžička mixu sezamových semienok

Toast s tuniakom v sezamovej kruste

Pripravte si s nami toast s tuniakom v sezamovej kruste za pomoci smart grilu Catler GR 7010 s teplotnou sondou.

Postup:

  1. Najprv si nachystáme omáčku zmiešaním všetkých spomínaných surovín a necháme ju na záver.
  2. Do misy nasypeme mix sezamových semienok (tzn. čierny a biely sezam) a každý steak dôkladne obalíme z oboch strán a nezabudneme na boky.
  3. Pripravíme si 2 väčšie plátky chleba. Naštartujeme smart gril Catler GR 7010 na 180 °C. Jemne polejeme olivovým olejom, na plochu položíme obalené steaky a oba plátky chleba. Zavrieme veko, nepritláčame a grilujeme presne 3 minúty.
  4. Hneď po vybratí z grilu si tuniaka nakrájame na tenšie plátky. Ružový, až surový stred mäsa je u tuniaka nielen v poriadku, ale dokonca žiaduci.
  5. Potom už môžeme poskladať toast.
  6. Na chlebe urobíme podstieľku z rukoly, posypeme jemne nakrájaným pórom, pridáme tenké plátky polovice avokáda, posypeme sezamovými semienkami, a nakoniec korunujeme plátkami tuniaka.
  7. Tesne pred podávaním pokvapkáme omáčkou podľa vlastnej chuti.
​Dobrú chuť.