Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 1 väčšia šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 stredný zemiak
- 6 stoniek špargle
- 1 lyžica olivového oleja
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- 1 žĺtok
- 100 ml smotany
- 1 lyžička masla
- kúsok chleba na krutóny
Špargľová polievka
Pripravte si lyžice, pretože špargľová sezóna je tu a my vám prinášame recept na jemnú špargľovú polievku pripravenú vo varnom robote Catler TC 8010.
Postup:
- Do varného robota Catler TC 8010 vložíme sekací nadstavec a rozkrojenú šalotku a cesnak – sekáme 10 sekúnd, rýchlosť 6.
- Vymeníme sekací nadstavec za miešací, pridáme olivový olej a restujeme 8 minút, 95 °C.
- Medzitým ošúpeme zemiak a špargľu.
- Zemiak pokrájaný na kocky pridáme k cibuľke a restujeme ďalšie 2 minúty, 100 °C.
- Zalejeme horúcim zeleninovým vývarom, pridáme stonky olúpanej špargle (špičky sú zvlášť), osolíme, okoreníme a varíme 15 minút, 100 °C.
- Žĺtok vidličkou vyšľaháme so smotanou a pomaly vlejeme do polievky.
- Vložíme sekací nástavec a krátko premixujeme – rýchlosť 6.
- Medzitým si vedľa na panvici opečieme špičky špargle a kúsky chleba najlepšie na troche masla.
- Podávame polievku horúcu dozdobenú opečenou špargľou a krutónmi.
Dobrú chuť!