Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Krémové cestoviny s ricottou a sušenými paradajkami
  • 200 g cestovín
  • 100 g slaniny
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • menšia hrsť mandlí
  • ​½ hrnčeka vody
  • olivový olej 

Pesto

  • 140 g sušených paradajok v oleji
  • 120 g ricotty
  • 30 g čerstvo opražených mandlí
  • 80 ml oleje zo sušených paradajok
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžička údenej papriky
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • bazalka na servírovanie

Krémové cestoviny s ricottou a sušenými paradajkami

Najskôr si dáme variť cestoviny. Do nádobky na sekanie vložíme všetky suroviny na pesto a tyčovým mixérom Catler SB 810 VACU+ rozmixujeme do hladkej pasty. Na panvici si rozpálime trošku olivového oleja, prihodíme slaninu nakrájanú na kocky spoločne s cesnakom a 2 minúty opekáme, potom pridáme nadrobno nasekané mandle. Rozvoniame ďalšiu minútu, pridáme všetko pesto a trochu vody. Približne to vyjde na pol hrnčeka, ale môže sa líšiť kvôli hustote ricotty. Prisypeme uvarené cestoviny, dôkladne premiešame a servírujeme. Navrch posypeme trochou chilli vločiek a lístkami čerstvej bazalky. Dobrú chuť.