Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Ravioly so šalviovým maslom

Cesto

  • 200 g hladkej múky (najlepšie však pravej talianskej semolínovej)
  • 2 žĺtky
  • 2 - 3 lyžice olivového oleja
  • soľ

Náplň

  • 200 g ricotty
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 100 g parmezánu
  • 1 žĺtok
  • trochu muškátového orieška
  • soľ, biele korenie

Šalviové maslo

  • pár lístkov šalvie
  • 100 g masla

Ravioly so šalviovým maslom

Domáce ravioly pripravované v pare v multifunkčnom indukčnom hrnci Catler MC 8010 budú chutiť úplne dokonale. Naplnili sme ich ricottou a čerstvým špenátom. Pochutnajte si s nami.

Postup:

  1. Múku zmiešame so žĺtkami, štipkou soli a olivovým olejom, zapracujeme a pridáme vodu podľa potreby. Cesto by malo byť pevnejšie, čo záleží práve na výbere múky. Vypracované cesto necháme v chladničke zhruba hodinu odležať.
  2. Čerstvý špenát nasekáme a iba zľahka opražíme na cesnaku. V mise ho zmiešame s ricottou a žltkatkom, dochutíme strúhaným muškátovým orieškom, soľou a bielym korením.
  3. Odležané cesto rozvaľkáme na 1 mm. Na vykrajovanie raviol použijeme pohár. Na polovicu z nich nanesieme zmes špenátu a ricotty.
  4. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom a prikryjeme ďalším vykrojeným kúskom cesta. Vidličkou alebo prstami spojíme. Vďaka žĺtku budú krásne držať pohromade.
  5. Do nádoby multifunkčného hrnca dáme pohár vody a vložíme set na varenie v pare.
  6. Ravioly naukladáme na spodnú časť a rovnako tak na veko parného setu, varíme spoločne 16 minút – program STEAM (Varenie v pare).
  7. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme pár lístkov šalvie.
  8. Uvarené ravioly zasypeme strúhaným parmezánom, premiešame, zakvapneme šalviovým maslom a servírujeme.

Dobrú chuť.