Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
Cesto
- 200 g hladkej múky (najlepšie však pravej talianskej semolínovej)
- 2 žĺtky
- 2 - 3 lyžice olivového oleja
- soľ
Náplň
- 200 g ricotty
- 150 g čerstvého špenátu
- 100 g parmezánu
- 1 žĺtok
- trochu muškátového orieška
- soľ, biele korenie
Šalviové maslo
- pár lístkov šalvie
- 100 g masla
Ravioly so šalviovým maslom
Domáce ravioly pripravované v pare v multifunkčnom indukčnom hrnci Catler MC 8010 budú chutiť úplne dokonale. Naplnili sme ich ricottou a čerstvým špenátom. Pochutnajte si s nami.
Postup:
- Múku zmiešame so žĺtkami, štipkou soli a olivovým olejom, zapracujeme a pridáme vodu podľa potreby. Cesto by malo byť pevnejšie, čo záleží práve na výbere múky. Vypracované cesto necháme v chladničke zhruba hodinu odležať.
- Čerstvý špenát nasekáme a iba zľahka opražíme na cesnaku. V mise ho zmiešame s ricottou a žltkatkom, dochutíme strúhaným muškátovým orieškom, soľou a bielym korením.
- Odležané cesto rozvaľkáme na 1 mm. Na vykrajovanie raviol použijeme pohár. Na polovicu z nich nanesieme zmes špenátu a ricotty.
- Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom a prikryjeme ďalším vykrojeným kúskom cesta. Vidličkou alebo prstami spojíme. Vďaka žĺtku budú krásne držať pohromade.
- Do nádoby multifunkčného hrnca dáme pohár vody a vložíme set na varenie v pare.
- Ravioly naukladáme na spodnú časť a rovnako tak na veko parného setu, varíme spoločne 16 minút – program STEAM (Varenie v pare).
- Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme pár lístkov šalvie.
- Uvarené ravioly zasypeme strúhaným parmezánom, premiešame, zakvapneme šalviovým maslom a servírujeme.
Dobrú chuť.