Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Vietnamská polievka Pho
  • 2 špikové kosti
  • 500 g hovädzieho chvosta
  • 500 g hovädzej kližky
  • 500 g falošnej sviečkovice, stehna či pliecka
  • 80 g čerstvého zázvoru
  • 1 celá škorica
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 červené cibule
  • 5 hviezdičiek badiánu
  • 3–4 kapsuly kardamómu
  • zväzok koriandra
  • 4 jarné cibuľky
  • zväzok zelenej perily (vietnamskej mäty)
  • zväzok mexického koriandra
  • balenie klíčkov mungo
  • 2–3 chilli papričky
  • 4 porcie ryžových rezancov
  • 1 citrón

Vietnamská polievka Pho

Výrazná chuť zázvoru, koriandra, badiánu, to je sýta rezancová polievka Pho pripravovaná v multifunkčnom indukčnom hrnci Catler MC 8010.

Príprava vývaru

  1. Zázvor pozdĺžne rozpolíme, nakrájame a naklepeme paličkou na mäso.
  2. Spolu s ostatným korením a rozpolenou cibuľou ho pražíme nasucho v programe Fry po dobu asi 3 minút.
  3. Riadime sa zafarbením cibule, ktorá by na reze mala byť tmavo hnedá. Pripravené dáme bokom.
  4. Aby bol vývar číry, vložíme kosti do hrnca a zalejeme ich studenou vodou, potom privedieme do varu v programe MultiChef s otvoreným ale zamknutým vekom hrnca, zlejeme, kosti umyjeme a postup zopakujeme, pridáme navyše hovädzí chvost.
  5. Pokiaľ sa na hladine objaví tmavá pena ako v predchádzajúcom prípade, postup ešte zopakujeme, v opačnom prípade svetlú penu zhora zoberieme.
  6. Potom pridáme do hrnca vopred opražené korenie, soľ a kližku. Nastavíme program Broth na 90 minút. Na záver dosolíme alebo ochutíme rybacou omáčkou.

Príprava polievky

  1. Bylinky prepláchneme vo vode. Perila sa je aj so stonkou, iba odlomíme drevnatú časť (ako pri špargle).
  2. Varenú kližku alebo surovú falošnú sviečkovú (stehno, pliecko) nakrájame na tenké plátky.
  3. Na tanier si pripravíme klíčky mungo, nadrobno nakrájaný mexický koriander, mladú cibuľku na prúžky a na kolieska nakrájanú červenú cibuľu.
  4. Podľa chuti pridávame klíčky, koriander, perilu.
  5. Chuť polievky dotiahne citrón a chilli.
  6. Rezance namočíme na 1 hodinu do studenej vody.
  7. Potom asi na 30 sekúnd ponoríme do vriacej vody v sitku a rovnomerne rozdelíme do misiek, kde ešte napučia.
  8. Na rezance rozložíme mäso a pridáme nasekaný koriander, jarnú cibuľku a nakrájanú červenú cibuľu.
  9. Všetko zalejeme horúcim vývarom a ihneď podávame v hlbokých miskách.
Dobrú chuť.