Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 2 špikové kosti
- 500 g hovädzieho chvosta
- 500 g hovädzej kližky
- 500 g falošnej sviečkovice, stehna či pliecka
- 80 g čerstvého zázvoru
- 1 celá škorica
- 1 väčšia cibuľa
- 2 červené cibule
- 5 hviezdičiek badiánu
- 3–4 kapsuly kardamómu
- zväzok koriandra
- 4 jarné cibuľky
- zväzok zelenej perily (vietnamskej mäty)
- zväzok mexického koriandra
- balenie klíčkov mungo
- 2–3 chilli papričky
- 4 porcie ryžových rezancov
- 1 citrón
Vietnamská polievka Pho
Výrazná chuť zázvoru, koriandra, badiánu, to je sýta rezancová polievka Pho pripravovaná v multifunkčnom indukčnom hrnci Catler MC 8010.
Príprava vývaru
- Zázvor pozdĺžne rozpolíme, nakrájame a naklepeme paličkou na mäso.
- Spolu s ostatným korením a rozpolenou cibuľou ho pražíme nasucho v programe Fry po dobu asi 3 minút.
- Riadime sa zafarbením cibule, ktorá by na reze mala byť tmavo hnedá. Pripravené dáme bokom.
- Aby bol vývar číry, vložíme kosti do hrnca a zalejeme ich studenou vodou, potom privedieme do varu v programe MultiChef s otvoreným ale zamknutým vekom hrnca, zlejeme, kosti umyjeme a postup zopakujeme, pridáme navyše hovädzí chvost.
- Pokiaľ sa na hladine objaví tmavá pena ako v predchádzajúcom prípade, postup ešte zopakujeme, v opačnom prípade svetlú penu zhora zoberieme.
- Potom pridáme do hrnca vopred opražené korenie, soľ a kližku. Nastavíme program Broth na 90 minút. Na záver dosolíme alebo ochutíme rybacou omáčkou.
Príprava polievky
- Bylinky prepláchneme vo vode. Perila sa je aj so stonkou, iba odlomíme drevnatú časť (ako pri špargle).
- Varenú kližku alebo surovú falošnú sviečkovú (stehno, pliecko) nakrájame na tenké plátky.
- Na tanier si pripravíme klíčky mungo, nadrobno nakrájaný mexický koriander, mladú cibuľku na prúžky a na kolieska nakrájanú červenú cibuľu.
- Podľa chuti pridávame klíčky, koriander, perilu.
- Chuť polievky dotiahne citrón a chilli.
- Rezance namočíme na 1 hodinu do studenej vody.
- Potom asi na 30 sekúnd ponoríme do vriacej vody v sitku a rovnomerne rozdelíme do misiek, kde ešte napučia.
- Na rezance rozložíme mäso a pridáme nasekaný koriander, jarnú cibuľku a nakrájanú červenú cibuľu.
- Všetko zalejeme horúcim vývarom a ihneď podávame v hlbokých miskách.