Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 700 g morčacích/kuracích pŕs
- 400 ml kuracieho vývaru
- 400 ml kokosového mlieka
- 50 g thajskej karí pasty
- 1 stredná cibuľa
- 1 sladká červená paprika
- 2 lyžice oleja
- soľ podľa chuti
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- jazmínová ryža
- čierny sezam a jarná cibuľka na zdobenie
- Kasoori methi (voliteľné)
Voňavé thajské karí
Nie je potrebné vyrážať do ďalekého Thajska, aby ste si zmlsli na voňavom thajskom kari. So skladnou a ľahko prenositeľnou indukčnou platničkou Catler IH 4010 si ho uvaríte napríklad na chate.
Postup:
- Vo väčšom hrnci na oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľku.
- Keď zosklovatie, pridáme karí pastu a necháme ju za stáleho miešania rozvoňať.
- Po cca minúte pridáme kúsky mäsa a zosilníme plameň.
- Keď sa mäso zatiahne, zalejeme najskôr kokosovým mliekom a potom vývarom. Opačné poradie má tendenciu prskať.
- Pridáme kocky papriky.
- Privedieme do varu a bez pokrievky necháme 15 minút prebublávať na nižšom výkone.
- V medzičase si dáme variť jazmínovú ryžu podľa inštrukcií výrobcu.
- V malom množstve vody rozmiešame kukuričný škrob, pridáme do omáčky a dôkladne premiešame. Cieľom nie je zahustiť, ale iba zvýšiť viskozitu omáčky.
- Kto má rád miešanie kultúr, môže pridať Kasoori methi (grécke seno, senovka) a získa trochu indický nádych.
- Servírujeme s ryžou a zdobíme sezamom a jarnou cibuľkou na tenké prúžky.