Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Voňavé thajské karí
  • 700 g morčacích/kuracích pŕs
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 50 g thajskej karí pasty
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 sladká červená paprika
  • 2 lyžice oleja
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • jazmínová ryža
  • čierny sezam a jarná cibuľka na zdobenie
  • Kasoori methi (voliteľné)

Voňavé thajské karí

Nie je potrebné vyrážať do ďalekého Thajska, aby ste si zmlsli na voňavom thajskom kari. So skladnou a ľahko prenositeľnou indukčnou platničkou Catler IH 4010 si ho uvaríte napríklad na chate.

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci na oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľku.
  2. Keď zosklovatie, pridáme karí pastu a necháme ju za stáleho miešania rozvoňať.
  3. Po cca minúte pridáme kúsky mäsa a zosilníme plameň.
  4. Keď sa mäso zatiahne, zalejeme najskôr kokosovým mliekom a potom vývarom. Opačné poradie má tendenciu prskať.
  5. Pridáme kocky papriky.
  6. Privedieme do varu a bez pokrievky necháme 15 minút prebublávať na nižšom výkone.
  7. V medzičase si dáme variť jazmínovú ryžu podľa inštrukcií výrobcu.
  8. V malom množstve vody rozmiešame kukuričný škrob, pridáme do omáčky a dôkladne premiešame. Cieľom nie je zahustiť, ale iba zvýšiť viskozitu omáčky.
  9. Kto má rád miešanie kultúr, môže pridať Kasoori methi (grécke seno, senovka) a získa trochu indický nádych.
  10. Servírujeme s ryžou a zdobíme sezamom a jarnou cibuľkou na tenké prúžky.
Dobrú chuť.