DMS Paring Knife

Japonský nôž na porcovanie

DMS Paring Knife

Japonský porcovací nôž patrí k základnému vybaveniu japonských kuchárov a vďaka svojej vynikajúcej geometrii je predurčený na precízne vykosťovanie a oddeľovanie mäsa, čistenie a porcovanie kreviet, odblaňovanie, alebo na čistenie paprík.
Dĺžka: 105/205 mm.

Prednosti DMS Paring Knife

  • Vhodný na precízne vykosťovanie a oddeľovanie mäsa
  • Čistenie a porcovanie kreviet, odblaňovanie, alebo na čistenie paprík
  • 105/205 mm

Základný popis

  • Dnes sa damašková oceľ delí na na „liatu“ a „zvarovú“.
  • Vznikal roztavením ocele do malých hlinených nádob a následným pridávaním rôznych prímesí ocele a železa podľa receptúry kováča. Oproti tomu je zvarový damašk vrstvený, tvorený najmenej z dvoch druhov ocele, alebo ocele a iného kovu. 
  • Používa se mäkká pružná oceľ v kombinácii s tvrdou, vysokouhlíkovou oceľou v desiatkach, až stovkách vrstiev.
  • Geniálna a doteraz neprekonaná technológia preslávených japonských kováčov dokázala spojiť pružnú a tvrdú oceľ tak, aby sa snúbili ich jedinečné vlastnosti v unikátne dielo samurajských mečov.

Technická špecifikácia

  • Nože vyrobené zvarovou technológiou v 67 vrstvách zlúčili mäkkú oceľ VG2 a tvrdú oceľ VG10. Vďaka tomu získali skvelé vlastnosti - extrémnu tvrdosť a dlhú životnosť.
  • Dodávateľom materiálov pre naše nože je japonská oceliareň TAKEFU.
  • Rukoväť nožov pochádza z javorového dreva a je upravená metódou KEBONY. Táto technológia vyvinutá v Nórsku je patentovaným procesom, ktorý bez škodlivých látok a toxínov zosilňuje bunkovú štruktúru použitého javora a rukoväti dodá nielen prvotriedne vlastnosti tvrdého dreva, ale aj sýtu hnedú farbu.

Fascinujúca damašková oceľ

Fascinujúca damašková oceľ

Damašková oceľ je nesmierne odolný materiál tvorený z viacej druhov ocele a ďalších kovov. Na jeho leštenom, alebo lepenom povrchu je jasná a zreteľná štruktúra týchto striedajúcich sa vrstiev.
 

Japonský nôž na vykosťovanie

Japonský nôž na vykosťovanie

Japonský porcovací nôž patrí k základnému vybaveniu japonských kuchárov a vďaka svojej vynikajúcej geometrii je predurčený na precízne vykosťovanie a oddeľovanie mäsa, čistenie a porcovanie kreviet, odblaňovanie, alebo na čistenie paprík.

Elegantne a decentne zabalené

Elegantne a decentne zabalené

Každý nôž je starostlivo zabalený. Nože zo série MV v pevných papierových krabičkách a nože zo série DMS v elegantných drevených boxoch.

FacebookZdieľať na Facebooku
84,99 €
Odporúčaná MOC
kde kúpiť?
FacebookZdieľať na Facebooku
84,99 €
Odporúčaná MOC
ostatní predajcovia