NOVINKA

DMS Pastry Knife

Japonský nôž na pečivo

DMS Pastry Knife

Japonský nôž na pečivo má charakteristickú dlhú zúbkovanú čepeľ. Vďaka tomuto pílkovému ostriu ľahko nakrája aj veľmi chrumkavý chlieb alebo bagetu bez stláčania striedky a drvenia kôrky. Ergonomická protišmyková rukoväť pre bezpečnú aj pohodlnú prácu.

Prednosti DMS Pastry Knife

  • Damašková oceľ z japonskej oceliarne Takefu
  • Rukoväť z dreva Kebony
  • Pre každodenné použitie
  • Pre jednoduché krájanie chrumkavých bagiet aj čerstvého chleba
  • Rozmery výrobku: 205/305 mm

Základný popis

  • Dnes sa damašková oceľ delí na na „liatu“ a „zvarovú“.
  • Vznikal roztavením ocele do malých hlinených nádob a následným pridávaním rôznych prímesí ocele a železa podľa receptúry kováča. Oproti tomu je zvarový damašk vrstvený, tvorený najmenej z dvoch druhov ocele, alebo ocele a iného kovu. 
  • Používa sa mäkká pružná oceľ v kombinácii s tvrdou, vysokouhlíkovou oceľou v desiatkach, až stovkách vrstiev.
  • Geniálna a doteraz neprekonaná technológia preslávených japonských kováčov dokázala spojiť pružnú a tvrdú oceľ tak, aby sa snúbili ich jedinečné vlastnosti v unikátne dielo samurajských mečov.

Technická špecifikácia

  • Nože vyrobené zvarovou technológiou v 67 vrstvách zlúčili mäkkú oceľ VG2 a tvrdú oceľ VG10. Vďaka tomu získali skvelé vlastnosti - extrémnu tvrdosť a dlhú životnosť.
  • Dodávateľom materiálov pre naše nože je japonská oceliareň TAKEFU.
  • Rukoväť nožov pochádza z javorového dreva a je upravená metódou KEBONY. Táto technológia vyvinutá v Nórsku je patentovaným procesom, ktorý bez škodlivých látok a toxínov zosilňuje bunkovú štruktúru použitého javora a rukoväti dodá nielen prvotriedne vlastnosti tvrdého dreva, ale aj sýtu hnedú farbu.

Fascinujúca damašková oceľ

Fascinujúca damašková oceľ

Damašková oceľ je nesmierne odolný materiál tvorený z viacej druhov ocele a ďalších kovov. Na jeho leštenom, alebo lepenom povrchu je jasná a zreteľná štruktúra týchto striedajúcich sa vrstiev.

Japonský nôž na pečivo

Japonský nôž na pečivo

Japonský nôž na pečivo má charakteristickú dlhú zúbkovanú čepeľ. Vďaka tomuto pílkovému ostriu ľahko nakrája aj veľmi chrumkavý chlieb alebo bagetu bez stláčania striedky a drvenia kôrky. Ergonomická protišmyková rukoväť pre bezpečnú aj pohodlnú prácu.

Elegantne a decentne zabalené

Elegantne a decentne zabalené

Každý nôž je starostlivo zabalený. Nože zo série MV v pevných papierových krabičkách a nože zo série DMS v elegantných drevených boxoch.

FacebookZdieľať na Facebooku
139,99 €
Odporúčaná MOC
kde kúpiť?
FacebookZdieľať na Facebooku
139,99 €
Odporúčaná MOC
ostatní predajcovia